Το μοναχό το πρόβατο το τρώει ο λύκος;;;

Ο Σωκράτης Ξυνίδης ολοφύρεται για την μη άρση της ασυλίας του Κουκουλόπουλου, μετά από μήνυσή του – Τώρα κατάλαβε ο Ξυνίδης τι θα πει μαντρί, από το οποίο ο ίδιος έφυγε – Τώρα κατάλαβε τι θα πει βουλευτική ασυλία – Τώρα όμως, είναι αργά για πολεμικές κραυγές

Γράφει ο Θάνος Τάκης

Γράφει ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης, τ. Γραμματέας και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, στο προσωπικό του ιστολόγιο. Με έντονα, κόκκινα, κεφαλαία γράμματα, τα οποία στην διαδικτυακή αντίληψη λογίζονται ως κραυγή:

ΟΧΥΡΩΣΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΕΙΣΑΙ

Γιατί πήρε ανάποδες ο τέως βουλευτής Σωκράτης; Διότι δεν του καλοφάνηκε η πρόσφατη απόφαση της Βουλής η οποία απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, κ. Πάρη Κουκουλόπουλου.

Υπενθυμίζω:

Το 2013 ο κ. Κουκουλόπουλος είχε αναφέρει ότι οι κ. Ραγκούσης και Ξυνίδης παρέδωσαν το ΠΑΣΟΚ με απλήρωτους εργαζόμενους και διερωτήθηκε εάν αισθάνονται την ανάγκη να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτή την κατάσταση. Ο Σωκράτης Ξυνίδης δεν το άφησε αναπάντητο:

«Ψεύτη Κουκουλόπουλε πάρε πίσω ό,τι είπες αλλιώς θα τα πάρεις πίσω στις αίθουσες των δικαστηρίων» ήταν η προειδοποίηση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κουκουλόπουλος δεν άλλαξε άποψη κι ο Ξυνίδης προχώρησε στη μήνυση. Ο εισαγγελέας είδε αδίκημα βουλευτή, κι αναγκαστικά την έστειλε στη βουλή, για να παίξει ο ελεγχόμενος τον ελεγκτή, μοναδική περίπτωση παγκοσμίως, η ευρωπαϊκή BananaRepublic.

Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες δεν ισχύει για την πλειοψηφία των εκλεκτών βουλευτών – πλην των γνωστών αποσυνάγωγων. Οι (περισσότεροι) βουλευτές μας μπορούν να φέρονται ανεύθυνα διότι έχουν το τριτοκοσμικό και θλιβερό ακαταδίωκτο. Διότι είναι τραγικό να συνεχίζει να υφίσταται το μειωτικό οξύμωρον: ασυλία σε καθεστώς Δημοκρατίας. Αναιρείται η έννοιά της φουκαριάρας πληγωμένης, που γεννήθηκε εδώ. Με αυτό ως όπλο στη φαρέτρα τους, οι (περισσότεροι) βουλευτές μας, μπορούν να βρίζουν ή να συκοφαντούν, να μην εκπληρώνουν φορολογικές υποχρεώσεις, να προκαλούν επεισόδια, να κλείνουν δρόμους και λιμάνια, να χειροδικούν σε συντρόφους τους, να μην επιτρέπουν στον άλλο γονέα να δει το παιδί του, να μην δίνουν λογαριασμό για θανατηφόρα τροχαία που προκάλεσαν μεθυσμένοι. Και τόσα άλλα. Και να την γλυτώνουν.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κουκουλόπουλου ψήφισαν 4 βουλευτές, κατά 196. Σκόρ: 98% προς 2%. Κι έτσι, διαπίστωσε, πρώτο χέρι, το θλιβερό καθεστώς του ακαταδίωκτου και ο ίδιος ο κ. Ξυνίδης. Ως βουλευτής όμως, και ως υπουργός, δεν ανασύρω από τη μνήμη μου περίπτωση που διαφώνησε με την ύπαρξή του. Τότε δεν ενοχλούνταν;

Τώρα, ο κ. Ξυνίδης πρέπει να κατάλαβε ότι υπάρχει καλοφτιαγμένο και στέρεο μαντρί και για τους λύκους.

Κι αν φύγεις από αυτό, δεν σε νοιάζεται πλέον, το κοπάδι.

Υ.Γ. Επιστρέφοντας το ερώτημα του κ. Κουκουλόπουλου, αναρωτιέμαι με τη σειρά μου, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι, εάν αισθάνονται την ανάγκη οι σημερινοί διοικούντες του, δηλαδή και ο ίδιος, να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτή την κατάσταση.

Υ.Γ.2 Οι εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ έστειλαν πρόσφατα επιστολή η οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο ίδιος ο πρόεδρος Ε. Βενιζέλος είπε ότι μπήκαν εταιρίες για έλεγχο των οικονομικών του κόμματος και όλη η αλήθεια θα λάμψει. Που είναι τα αποτελέσματα αυτών των εταιριών. Γιατί θάφτηκαν; Τι φοβηθήκαν και δε φανερώσαν τα στοιχεία; Πήγαν και αυτά μαζί με τη λίστα Λαγκάρντ;»

Υ.Γ.3 Η μετανάστρια Λίστα Λαγκάρντ, κλείνει σύντομα τα τέσσερα χρόνια της και μπαίνει στο πέμπτο. Ζει μόνη, χωρίς οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή, κλεισμένη χρόνια σε ένα συρτάρι, όπως την πέταξαν όχι μία, αλλά πολλές φορές. Δεν της μιλά κανείς, ούτε εκείνη απαντά παρά αφουγκράζεται τη σιωπή της. Πολύ φοβάμαι πια, για την νεανική φρεσκάδα των στοιχείων της, ακόμα και για την ίδια την ύπαρξή της. Μήπως πάρει την απόφαση και χαθεί οριστικά, όπως το μαλαισιανό αεροπλάνο. Τέτοια μοναξιά, αδιαφορία και απαξία, δεν υποφέρει άνθρωπος, όχι ένα μικρό, αλλοδαπό φλασάκι…

Ιστολόγιο Ξυνίδη, με αναφορά στον Κουκουλόπουλο:

Πηγή: taxalia

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*