Σχέδιο κατάσχεσης της επιστροφής φόρου

Σχέδιο κατάσχεσης της επιστροφής φόρου

Δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η Εφορία σε χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι περιμένουν φέτος επιστροφή φόρου, ενώ ταυτόχρονα είναι υπόχρεοι καταβολής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η μεταφορά από φέτος της αρμοδιότητας είσπραξης του «χαρατσιού» από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, ενέχει -σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών»- σοβαρούς κινδύνους για την εισπραξιμότητητα και την απόδοση του φόρου στα κρατικά ταμεία. Πρόκειται για προοπτική που έχει κινητοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου, η οποία σχεδιάζει την είσπραξη του φόρου πριν καν καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σχεδιάζεται η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 83 από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που προβλέπουν ότι τα ποσά επιστροφής φόρου κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία δικαιούνται οι φορολογούμενοι, είναι πλέον δυνατόν να συμψηφίζονται με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Συνεπώς, φόροι που έχουν βεβαιωθεί στα ονόματα των φορολογουμένων και ανεξάρτητα από το αν οι προθεσμίες εξόφλησής τους δεν έχουν εκπνεύσει, μπορούν να συμψηφιστούν.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, δρομολογείται ο συμψηφισμός της επιστροφής φόρου εισοδήματος που οφείλει η Εφορία και που θα έπρεπε κανονικά να καταβληθεί εφάπαξ στους φορολογουμένους εντός του καλοκαιριού, με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τον ΕΝΦΙΑ, για τις οποίες παρέχεται κανονικά η δυνατότητα εξόφλησής τους σε έξι μηνιαίες δόσεις.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*