ΔΤ Αργία Αγίου Πνεύματος

 

Πολύγυρος, 3/6/2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εδώ και πολλά χρόνια ο Εμπορικός κόσμος του Πολυγύρου έχει καθιερώσει την ημέρα του Αγίου Πνέυματος ως ημέρα τοπικής αργίας για όλη την αγορά.  Πολλοί από τους συναδέλφους λόγω της ανακοίνωσης από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης περί του ανοίγματος της αγοράς της Θεσσαλονίκης για την Δευτέρα 9/6/14, ρωτάνε για το αν η αγορά θα μείνει ανοικτή.

Για την αποφυγή περερμηνεύσεων, η ημέρα του Αγίού Πνεύματος ΔΕΝ είναι επίσημη αργία του κράτους.  Οι περιφερειάρχες είχαν το δικαίωμα να ορίζουν έως και 5 ημέρες τοπικών εορτών, ημιαργιών και αργιών στον τόπο ευθύνης τους. Αυτή η δυνατότητα με τον νόμο 3996/2011, ένα από τα πολλά μνημόνια (που δεν θα υπογράφαμε… αλλά υπογράψανε κάποιοι χωρίς να τα διαβάσουνε), καταργήθηκε και έτσι πλέον δεν μπορεί να καθοριστεί ως ημέρα αργίας επίσημα από την περιφέρεια ή τον Δήμο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου, δεν είναι ούτε σύμφωνος, δεν θα πειθαρχήσει στις εντολές των πολυεθνικών και των υποτακτικών τους και ούτε και πρόκειται να συναινέσει στην κατάργηση των παραδόσεων του τόπου που θέλουν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος να είναι μία από τις ημέρες αργίας για την αγορά μας.

 

Όλα λοιπόν τα καταστήματα του Πολυγύρου θα είναι κλειστά.  

Οι επιχειρήσεις που θα είναι ανοικτές σε αντίθεση με την τοπική κοινωνία, ας ελπίσουμε να τιμωρηθούν από τους καταναλωτές με την αποχή τους από την αγορά προϊόντων την ημέρα που όλοι θα αφιερώσουμε στις οικογένειες μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό καλή ξεκούραση, καλή φώτιση και καλό καλοκαίρι!

 

 

Εκ του ΔΣ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*