Κλείσιμο καταστημάτων για πρόληψη εξάπλωσης κορωναϊού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

                        http://www.espolygyrou.gr    E-mail: espolygyrou@gmail.com

 

                                                                                                                        Πολύγυρος, 13 Μαρτίου 2020

 

Θέμα: Κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων Πολυγύρου

 

Μετά και την ανακοίνωση από την κυβέρνηση για το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, διασκέδασης, των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, γίνεται πλέον εμφανές πως η κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη.  Όλα τα καταστήματα εδώ και αρκετό καιρό βιώνουμε στιγμές χειρότερες ακόμα και από τις πρώτες ημέρες των capital control με τους καταναλωτές να φοβούνται να κυκλοφορήσουν και την κίνηση στα καταστήματα να είναι μηδενική.

 

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων και βάσει των οδηγιών της πολιτείας, οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί και αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους όπου  υπάρχει συνάθροιση. Με αυτά τα δεδομένα, τα καταστήματα παραμένουν άδεια και συνεχώς το κόστος λειτουργίας επιδεινώνει μία κατάσταση η οποία είναι δύσκολη.  Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι ο κίνδυνος για μετάδοση και την εκτίναξη των κρουσμάτων με εφιαλτικά αποτελέσματα σε όλους μας. 

 

Μετά από συζήτηση με αρκετά από τα μέλη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την απόφαση της πολιτείας για κλείσιμο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων (εστίασης κτλ) προτείνουμε:

 

  1. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ των εμπορικών επιχειρήσεων για τουλάχιστον το μισό χρόνο της επίσημης καραντίνας, δηλαδή έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3/2020
  2. ΚΛΕΙΣΙΜΟ της λαϊκής αγοράς του Πολυγύρου για τα επόμενα δύο τουλάχιστον Σάββατα, λόγω της πλημμελούς καθαριότητας και της συνάθροισης μεγάλου όγκου καταναλωτών
  3. Στους καταναλωτές να προτιμήσουν τα καταστήματα τροφίμων του Πολυγύρου για τις αγορές τους, μιας και οι συνάδελφοι μας τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας των τροφίμων και προσφέρουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε περιβάλλον ασφαλές και καθαρό
  4. Επέκταση των μέτρων έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις επιχειρήσεις που βοηθούν με το να κλείσουν υποχρεωτικά και μη
  5. Διενέργεια καθαριότητας και απολύμανσης στα καταστήματα των μελών μας και σε όλα τα καταστήματα
  6. Αυστηρή υπακοή στις εντολές των επιστημόνων που καλούν για αποφυγή συνωστισμών και συναντήσεων

 

Είναι αυτονόητο πως από το κλείσιμο εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης. 

 

Θεωρούμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας να προστατεύσουμε τους γύρω μας και τον εαυτό μας. Ας ελπίσουμε πως αυτή η μπόρα θα μας βρει πιο δυνατούς στο τέλος.

 

                                                                          Ο Πρόεδρος

                                                                                                          Ρόκος Απόστολος  

2 Σχόλια

  1. Είναι υποχρεωτική η πρόταση σας γιατί εγώ ξέρω ότι τις αποφάσεις παίρνει μόνο η κυβέρνηση για ολα

    • Νομίζω είναι ξεκάθαρη η λέξη “πρόταση”. Αν εσείς επιθυμείτε να διακινδυνεύσετε την δική σας ζωή και των πελατών σας είναι πάντα δικαίωμα σας μέχρι να έρθει ο χωροφύλακας για να σας κλείσει μετά από απόφαση της κυβέρνησης που όντως παίρνει αποφάσεις για όλα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*