Κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων Πολυγύρου για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού και Λαϊκή Αγορά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 http://www.espolygyrou.gr    E-mail: espolygyrou@gmail.com

 

Πολύγυρος, 18 Μαρτίου 2020

 

Προς:   Δήμαρχο Πολυγύρου

Τμήμα Εμπορίου

 

Θέμα: Κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων Πολυγύρου για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού και Λαϊκή Αγορά

 

Μετά και την ανακοίνωση από την κυβέρνηση για το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, διασκέδασης, των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων αλλά και των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, μπαίνουμε σε μία κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους μας.

 

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων και βάσει των οδηγιών της πολιτείας, οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί και αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους όπου  υπάρχει συνάθροιση και από το Σάββατο 14/03/2020 τα καταστήματα του Πολυγύρου είχαν ήδη κλείσει τις πόρτες τους για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και να προστατευθεί το κοινό.

 

Παρ’ όλα αυτά, το ίδιο αυτό Σάββατο, έγινε η Λαϊκή Αγορά του Πολυγύρου στην οποία οι πελάτες όχι μόνο συνωστιζόταν, αλλά και οι περισσότεροι πωλητές χωρίς μάσκες και αντισηπτικά εξυπηρετούσαν τους πελάτες τους, που κατά κανόνα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

 

Επειδή λοιπόν:

  1. Είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να υπάρξουν οι απαιτούμενες από το νόμο και την επιστημονική κοινότητα συνθήκες για τη μη μετάδοση του ιού (απόσταση 2 μέτρα από τον προηγούμενο πελάτη, αυστηρή τήρηση υγειονομικών μέτρων, παροχή αντισηπτικών κτλ)
  2. Είναι αδύνατη (όπως έχει αποδειχθεί χρόνια τώρα) η αστυνόμευση και ο έλεγχος των εμπόρων και των πωλητών και έτσι δεν μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσο τηρούνται οι επιταγές των επιστημόνων για την μη μετάδοση του ιού.
  3. Είναι προβληματική η κατάσταση με την υγιεινή του χώρου της λαϊκής ο οποίος επεκτείνεται άναρχα σε πολύ μεγαλύτερο χώρο από ότι προβλέπεται

 

ΖΗΤΟΥΜΕ

Από τον δήμαρχο την μη διενέργεια της Λαϊκή Αγοράς έως και την ημέρα που θα εκλείψει ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν οι περιορισμοί στην κίνηση και τον συνωστισμό, δηλαδή έως και την ημέρα που θα δεν θα είναι εστία μετάδοσης του κορονοϊού.

 

Υπενθυμίζουμε πως τα καταστήματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι και θα είναι ανοικτά, και εν αντιθέσει με τα σουπερ μάρκετ και τη λαϊκή, οι συνάδελφοι μας φροντίζουν (για τους ίδιους , τους υπαλλήλους και τους πελάτες τους) για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρουν τα προϊόντα στους πελάτες τους για να ελαχιστοποιηθεί η μετακίνηση και ο συνωστισμός.

 

Θεωρούμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας να προστατεύσουμε τους γύρω μας και τον εαυτό μας. Ας ελπίσουμε πως αυτή η μπόρα θα μας βρει πιο δυνατούς στο τέλος.

 

                                                                          Ο Πρόεδρος

 

 

 

                                                                                                                                    Ρόκος Απόστολος  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*