Δελτίο τύπου για τον εορτασμό της κήρυξης της Επανάστασης της Χαλκιδικής

Πολύγυρος, 14/5/23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 17 Μαΐου 1821 οι πρόκριτοι του Πολυγύρου ύψωσαν την σημαία της Επανάστασης εναντίον των Τούρκων, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και μόλις 1,5 μήνα μετά την κήρυξη της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα.

Εδώ και πολλά χρόνια η επέτειος αυτή εορτάζεται την πρώτη Κυριακή πριν από την 17 Μαΐου, καθότι για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και για την Νομαρχία Χαλκιδικής πριν από αυτή, προφανώς δεν είναι αρκετά σοβαρή η κήρυξη του Επανάστασης ώστε να εορτάζεται την ημέρα που έλαβε χώρα, δυνατότητα που δίνει ο νόμος στον περιφερειάρχη δυνάμει του άρθρου 60 Ν. 4808/2021. Μεταφερόταν δε, στην κοντινότερη Κυριακή, έτσι ώστε να μπορεί να εορταστεί με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, με την αγορά κλειστή και τους πολίτες του Πολυγύρου να μπορούν να εορτάσουν την επέτειο και να θαυμάσουν τα παιδιά τους, που λαμβάνοντας μέρος στην παρέλαση μπροστά στο Ηρώο, απέτιαν φόρο τιμής στους προγόνους τους.

Φέτος, η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, αποφάσισε να εορταστεί η εορτή το Σάββατο 13 Μαΐου 2023. Τα σχολεία ενημερώθηκαν την Τετάρτη πως το Σάββατο θα γίνει παρέλαση και φυσικά κανείς άλλος, παρά μόνο οποίος διαβάζει τα δελτία τύπου της Περιφέρειας δεν έλαβε γνώση.

Το Σάββατο, ως γνωστόν είναι μέρα εργάσιμη και μάλιστα ημέρα που τα καταστήματα του εξυπηρετούν την πελατεία τους για 2 ημέρες.  Επιπροσθέτως, είναι και ημέρα Λαϊκής Αγοράς στον Πολύγυρο. Εξαιρουμένων, λοιπόν, των συνταξιούχων και των δημοσιών υπαλλήλων, που δεν εργάζονται το Σάββατο, ποιοι ακριβώς θα συμμετείχαν στον εορτασμό, αφού οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων θα ήταν απασχολημένοι; Και αν είχατε, ούτως ή άλλως, σκοπό να υποβαθμίσετε τον εορτασμό της κήρυξης της Επανάστασης, γιατί δεν την διοργανώσατε την Τετάρτη, 17 Μαΐου, που είναι και ανήμερα, μια που και πάλι δεν θα μπορούσε να υπάρχει ευρεία συμμετοχή;

Μόνο ντροπή και εκνευρισμό προκάλεσε η φετινή απρέπεια σε όλους τους κατοίκους του Πολυγύρου, εκτός από τους ιθύνοντες και τους «επισήμους» που είχαν την ευκαιρία να βγουν περιχαρείς φωτογραφία μπροστά στο μνημείο του Ηρώου.

Μια ειλικρινής συγγνώμη προς τους πολίτες είναι το λιγότερο που οφείλει ο υπεύθυνος για αυτή την ντροπή.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*