Επίθεση phishing στον Πολύγυρο

Τις τελευταίες 2 μέρες έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις τηλεφωνημάτων σε πολίτες του Πολυγύρου με τους αγνώστους να παριστάνουν πως εργάζονται σε τοπικά λογιστικά γραφεία. Οι άγνωστοι καλούν συνήθως από κινητά και προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με λογαριασμούς και/ή κωδικούς taxis τους οποίους μετά χρησιμοποιούν για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς των θυμάτων.

Παρακαλούμε τα μέλη, αλλά και τους πολίτες του Πολυγύρου να μην δίνουν προσωπικά δεδομένα από το τηλέφωνο, και εφιστούμε την προσοχή πως στην σύγχρονη εποχή είναι πολύ εύκολο για αυτόν που έχει τους κωδικούς taxis κάποιου να αποσπάσει επιπλέον πληροφορίες από φορείς του δημοσίου.

Συνιστούμε οπωσδήποτε να ακολουθούνται πρακτικές ασφαλείας όπως συχνή αλλαγή κωδικών ασφαλείας, χρήση διαφορετικών κωδικών για κάθε λογαριασμό και οπωσδήποτε χρήση δυνατών κωδικών (πάνω από 8 χαρακτήρες αποτελούμενοι από κεφαλαία, μικρά, αριθμοί και ειδικοί χαρακτήρες).

Καλό είναι να προειδοποιήσετε όσους γνωρίζετε, ειδικά ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση του πως λειτουργεί ο ψηφιακός κόσμος.

εκ του ΔΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*