Νέο χαράτσι – ξεκοπή του ΙΚΑ, 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο !

Νέο χαράτσι 20 ευρώ καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες για κάθε ένα εργαζόμενο που απασχολούσαν τον περασμένο Αύγουστο, αφού …

με ηλεκτρονικό μήνυμα το ΙΚΑ ειδοποιεί τους εργοδότες πως πρέπει να πληρώσουν, το αργότερο έως τις 29 Νοεμβρίου, 20 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο που απασχολούσαν κατά τον μήνα Αύγουστο του 2013.

«η εργοδοτική αυτή εισφορά αφορά όσους εργαζόμενους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους».
Ο φόρος αυτός βαφτίζεται ως «Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων», και στην ουσία πρόκειται για συνεισφορά των εργοδοτών στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις
Το ΙΚΑ ξεκαθαρίζει πως το χαράτσι αφορά και στους απασχολούμενους στα οικοδομοτεχνικά έργα και πως η είσπραξη του δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για το 2011 και το 2012.
Η είσπραξη για το νέο φόρο των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο θα γίνει μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΔΙΑΣ όπως ακριβώς και οι τρέχουσες εισφορές.
(ξεκοπή σημαίνει …το χρήμα μπραφ)

taxalia IKA ΝΈΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΠΗΓΗ: taxalia

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*