ΕΣΕΕ: Παροχή Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους εμπόρους

 

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2014

Αρ. πρωτ: Φ2 Α 2186

Προς

Ομοσπονδίες- μέλη ΕΣΕΕ

Έδρες τους

 

 

ΘΕΜΑ: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το περασμένο Σάββατο, 28 τρέχοντος, ψηφίστηκε από το πρώτο τμήμα διακοπών της Βουλής το σχέδιο νόμου «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας – δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις».

Με το άρθρο 182 του σχετικού ως άνω σχεδίου νόμου, υλοποιείται το πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ για παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης στους συναδέλφους μας που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνεται το άρθρο 8 του ν. 4238/2014 περί των αρμοδιοτήτων του ΕΟΠΥΥ, ώστε να περιλαμβάνουν πλέον και την φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης.

Με την εν λόγω συμπλήρωση καλύπτεται επιτέλους μία πάγια επιδίωξη των συλλογικών μας οργανώσεων για την ανακούφιση των εμπόρων που υποαπασχολούνται και δεν έχουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ, χάνοντας οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την φαρμακευτική τους κάλυψη.

Το ψηφισθέν σχέδιο νόμου έχει ήδη σταλεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για δημοσίευση και θα σας κοινοποιήσουμε το σχετικό ΦΕΚ αμέσως μόλις δημοσιευτεί.

Συναδελφικά,

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

 

          Βασίλης Κορκίδης                                     Γιώργος Καρανίκας

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*