Το ΚΑΠΝΙΣΜΑ, το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και ο…ΑΔΩΝΗΣ !!

TaXalia (Macedonia) by –

του Βλάση Γωγούση

Ανοίγω τηλεόραση πρωί- πρωί , βάζω Αντ1 και αρχίζουν πάλι να ανάβουν τα….λαμπάκια μου :

Ρωτάει η ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ τον Άδωνη, ( τον Υπουργό Υγείας, ξέρετε ! ):

«Κύριε Υπουργέ , ακούστηκε ότι θα βάλετε πρόσθετους φόρους στα τσιγάρα και τα κέρδη που θα προκύψουν θα τα δώσετε στον ΕΟΠΥΥ».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ :

«Τι λες κορίτσι μου, αν αυξηθούν οι φόροι , θα ελαττωθεί το κάπνισμα και θα ζημειώσει το…..Δημόσιο , έτσι την …πατήσαμε και με το…πετρέλαιο θέρμανσης !»

Έμεινα με το στόμα ανοιχτό,
«Μπράβο , είπα μέσα μου ( μέσα μου .γιατί αν το βγάλω παρά έξω θα με πάρετε με τα……γιαούρτια ) , μπράβο κύριε Σαμαρά , κι` αμέσως θυμήθηκα το :: ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στην ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ !!

Λοιπόν – και για να σοβαρολογήσουμε και λίγο- λοιπόν κύριε Υπουργέ , πρέπει να μάθετε πως αν ελαττωθεί το κάπνισμα :

Α) Χιλιάδες, πολλές χιλιάδες συνελλήνων

1) Δεν θα υποστούν βαρειές καρδιοπάθειες , δεν θα νοσήσουν από οξείες και χρόνιες παθήσεις των βρόγχων και των πνευμόνων και δεν θα αναπτύξουν καρκίνο στον πνεύμονα.

2) Χιλιάδες συνανθρώπων μας θα αποφύγουν μακροχρόνιες νοσηλείες στα Νοσοκομεία , πανάκριβες εξετάσεις ( στεφανιογραφίες, αξονικές τομογραφίες κ.π.α. ) , βαρειές χειρουργικές επεμβάσεις (By pass , εγχειρήσεις πνευμόνων ) και θα αποφευχθούν πάμπολλοι αιφνίδιοι θάνατοι από οξέα εμφράγματα.

Β) Η Εθνική οικονομία της χώρας θα ελαφρυνθεί από :

1) Άπειρες ημεραργίες των εργαζομένων καπνιστών που νοσούν πολύ συχνότερα απ`τους άλλους,

2) Τεράστια δαπάνη για την χορήγηση φαρμάκων και συσκευών ( Οξυγόνου κ. α, ) και

Γ ) Θα μείνουν ελέυθερες πολλές χιλιάδες κλίνες των Νοσοκομείων που καταλαμβάνονται αθρόα από βρογχοπαθείς και πνευμονοπαθείς που στην πλειοψηφία τους είναι καπνιστές .

¨Όπως αντιλαμβάνεσθε κύριε Υπουργέ , η ατυχής παρομοίωση που κάνατε ανάμεσα στο κάπνισμα και στο…πετρέλαιο θέρμανσης σηκώνει…..τσιγάρο !!

Δρ Βλάσης Γωγούσης

Υστερόγραφο Α :

Τι τόθελες το ΥΓΕΙΑΣ ( και την….επίσκεψη στο…Αττικόν !) , κατακαημένε Άδωνη !

Πρώτος και καλύτερος ήσουν στο είδος σου ( για τις εγκυκλοπαίδειες και τις μεταμεσονύκτιες προσφορές σου λέω ) , ή μήπως επειδή έβγαζες πάντα στο σφυρί Αρχαίους φιλοσόφους ζήλεψες τον έρημο τον…Ιπποκράτη !

Υστερόγραφο Β : ( προς τους αναγνώστες)

Μην νομίσετε ότι τον ζηλεύω γιατί αντί για μένα δώσανε σ` αυτόν το Υπουργείο , σκέφτομαι όμως , πως θάταν νάβαζαν εμένα να διευθύνω την όπερα της ….Βιέννης !

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*